KÜTÜPHANEMİZ!!!

Okulumuz öğrencilerinin faydalanması için yapılan kütüphane, drama ve etkinlik salonu Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI,müdür yardımcısı Ali DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İNCE, Şube müdürleri Sadun KILIÇ, Hüseyin ARSLAN kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla hizmete girdi.

Öğrencilerimizin severek kitap okuyacağı, eğlenceli vakit geçirebileceği bir ortam oluşturma için ne yapabiliriz diye istişare yaparken, okulumuzda atıl vaziyette bulunan bodrum katta depo olarak kullanılan yerin kütüphane olarak tasarlanması gündeme geldi.

Yapımına özellikle eski kullanılmayan materyalleri değerlendirerek geri dönüşüm sağladık. Örneğin kullanılmayan bilgisayar masaları kesilerek ve boyanarak okuma ve etkinlik masasına dönüştürüldü. Çirkin görüntü oluşturan kalorifer boruları kapatılmayıp, boyanarak Gökkuşağı İzlenimi verildi. Eski tip floresan lambaları çıkarılarak yerlerine Teknoloji Tasarım öğretmenimiz tarafından renkli sarkıt avizeye dönüştürüldü. Eski suntalar kesilerek ve boyanarak duvarda dekoratif görüntü oluşturuldu. Duvarlar öğrencilerin iç dünyasını yansıtacak şekilde rengarenk boyandı. Atıl durumda bulunan eski bilgisayar sandalyeleri minder ve kılıf dikilerek kütüphanede yeniden kullanıma sunuldu. Kütüphane duvarlarındaki resim, tablo ve yönlendirici yazılar okulumuzda kendi imkanlarımızla hazırlandı. Neticede dışarıdan usta çağrılmadan, tamamen ekibimizin el emeği, bazen de velilerimizin çalışması ile yaklaşık 2 ayda hem aktivite salonu hem de kütüphane haline getirdik.

Bakanlığımızın başka okullara yaklaşık 100 bin TL maliyetle yaptırdığı Z-Kütüphane vb. projeleri bakanlığa, okul aile birliğine yük olmadan tamamen kendi imkan ve el emeğimizle bu projeyi gerçekleştirdik.

İnşallah böyle anlamlı ve güzel projeler diğer okullarımıza da örnek olacaktır.''

16-05-201716-05-2017

28-06-2017