T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / DARENDE - Aşağıulupınar75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Aşağıulupınar75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Telefon
4226331016
Belgegeçer
4226331016
WEB
https://asagiulupinaroo.meb.k12.tr
Adres
Aşağıulupınar Mahallesi Darende Malatya
Vizyon
Aşağı Ulupınar 75 .Yıl Cumhuriyet Ortaokulu olarak; ögrencilerimizi, çagin gerektirdigi anlayisa ve teknolojik ihtiyaçlara cevap verebilecek donanima sahip, çevresiyle olumlu ve uyumlu iletisim kuran, bilgi ve becerisini hayatina yansitan, görev ve sorumluluk duygusuyla okula niçin geldiginin bilincinde olan bireyleri mutlu ve basarili olacagi bir hayata hazirlamak için varız.
Misyon
Aşağı Ulupınar 75 .Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, bilimsel ve çağdaş eğitim öğretim ile öğrencilerimizin bireysel özelliklerine göre gelişimlerini, bağlamak ve böylece topluma birer birey olarak yetişmeleri için varız.,Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz.Her çocuğun içindeki değerleri ortaya çıkaran; onları, haklarını koruyabilecek yapı ve donanımda, insan ilişkilerini önemseyip, evrensel ilkelerle uyumunu kurabilen, bilginin yanında uygar davranışın önemini de bilen bireyler olarak yetiştiren köklü, güvenli ve en başarılı eğitim kurumu olma özelliğini korumak için çalışır.
Başarılar
2020-21 LGS yerleşme sonuçlarına göre,4 öğrencimiz Fen lisesi, 2 öğrencimiz proje İmam_Hatip lisesi, 16 öğrencimiz Anadolu lisesi, 1 öğrencimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 23 öğrencimiz bir ortaöğretim kurumuna kayıt hakkı kazanmıştır.
Öğretmen :13
Öğrenci :98
Derslik :6
Kütüphane Kitap Sayısı :845
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:30-14:40
Isınma
kömür
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza ulaşım Darende´den özel araçlar ve Darende KOOP´lar ile olmaktadır. Ayrıca Malatya´dan da okulumuza gidiş-geliş yapan öğretmenlerimiz mevcut olup, her yarım saatte bir Darende Koop´larla ulaşım yapılmaktadır.Okulumuz Malatya-Kayseri yolu üzerinde bulunmakta olup, Aşağı Ulupınar mahallesi trafik ışıklarında inip 200 metre yürüme mesafesindedir.
Servis Bilgisi
Servis bulunmamakta olup öğretmenlerimiz özel araçlar ile gidiş geliş yapmaktadır.
Yerleşim Yeri
Aşağı Ulupınar mahallesi Darende´ye 20 km. Malatya´ya ise 85 km uzaklıkta bulunan Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunan bir mahalledir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Malatya Merkeze 85 km; Darende merkeze 20 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sınıf Mevcutlarımız 22-25 öğrenci arasındadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2020-2021 Eğitim -Öğretim yılında 4 öğrencimiz Fen lisesi, 2 öğrencimiz Proje İmam Hatip Lisesini kazanırken, 17 öğrencimiz ise adrese dayalı Anadolu Liselerine yerleşmişlerdir. 2020-2021 Eğitim -Öğretim yılında 4 öğrencimiz Fen lisesi, 2 öğrencimiz Proje İmam Hatip Lisesini kazanırken, 17 öğrencimiz ise adrese dayalı Anadolu Liselerine yerleşmişlerdir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%100
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda her yıl 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda belirli gün ve haftalar etkin şekilde kullanılmakta olup, bu etkinlikler okulumuzun çok amaçlı salonunda yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli yarışmalar ve etkinlikler de yıl boyunca yapılmaktadır.
Yazdır