Haz

Yaklaşık 1 ay önce okul bahçemize dikilen 80 civarında meyve ağaçlarımız yapraklarını açıp meyve vermeye başladı.

May

Eskiden okul olarak kullanılan ve ömrünü tamamlamış olan okulumuz karşısında bulunan atıl yerler Darende Belediyesinin kepçesi ile yıkıldı. Darende Belediye Başkanımız Sayın İsa ÖZKAN'a teşekkür ederiz.

May

Tamamen el emeğimizle herhangi para harcanmadan sıfır maliyetle yapılan yeni Atatürk Köşemiz açılmıştır.

Müdür yardımcılarımız İbrahim DOĞAN ile Erdem ADEM´e ve Memurumuz Mikdat YİĞİT´e yeni Atatürk Köşesini okulumuza kazandırdığı için teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencilerinin Sultansuyu Harası, 8.Malatya Kitap Fuarı ziyareti ve Levent Vadisi Gezisi, müdür yardımcımız Erdem ADEM ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Mehmet ABAK rehberliğinde gerçekleşti.

May

Okulumuzda her yıl yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, bu yıl oniki proje ile gerçekleşti.

Bilim Fuarına Darende Kaymakamımız Sayın Enver Hakan ZENGİNCE, Darende Belediye Başkanımız Sayın İsa ÖZKAN, Darende İlçe Milli eğitim Müdürümüz Sayın Fevzi İNCE ile birlikte çok sayıda okul müdürü ve mahalle halkımız katıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği, öğrencilerimizin gösterileri ve çeşitli ikramlar ile gün boyunca devam etti.

May

Havaların ısınmasıyla birlikte 8.sınıf öğrencileriyle doğayla iç içe olacağımız Somuncu Baba mesire alanına piknik düzenledik. Öğrenciler piknik yapmanın yanı sıra ip atlayarak, top oynayarak ve piknik alanının etrafındaki yerleri gezerek eğlenceli bir gün geçirdiler.

Nis

Okulumuz 5/A Sınıfı öğrencileri müdür yardımcımız İbrahim DOĞAN eşliğinde DarendeGüldeste Derneği bünyesinde açılmış olan TALEBE KİTAP KAHVE´yi ziyaret ettiler.

Örnek Şahsiyetler programına da katılan öğrencilerimiz Anadolu tasavvuf ekolünün önemli temsilcilerinden Yunus EMRE´nin hayatını Nejmettin BOYRAZ hocamızdan dinleme imkanı buldular. Talebe kitap kahve koordinatörü Murat GÜLÖZ beyefendiye bu imkanları sunduğu için teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramının 99.Yılı okulumuzda coşku ile kutlandı.

Erik dalı, İzmir Marşı, Müzikli dans gösterileri, Şemsiye gösterisi, Fil diyeti, zeybek, orotoryo ve skeç gösterileri, Anadolu Ateşi ve penguen dansı, müzükli dans gösterileri ile şiir ve çeşitli yarışmalar eşliğinde şenlik havası içinde Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz öğrencileri tarafından kutlandı.

Programda emeği olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Aşağılupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu olarak okul binasının yanındaki boş alana meyve ağacı dikimi gerçekleştirdik. Elma, Beyaz Dut,Siyah Dut, Ceviz, Kiraz, Armut, Ayva, Can Eriği, Badem, Kayısı, Şeftali,İncir ve Fındık ağaçları çeşitleri olmak üzere 80 adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu ailesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İleride yolunuz düşerşe meyve ormanımıza sizleride bekleriz...

Nis

Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu olarak sınıflar arası futbol turnuvası gerçekleştirdik. Müthiş çekişmelerin yaşandığı maçlar sonucunda 7/A sınıfı şampiyonluğa ulaştı. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve turnuvanın düzenlenmesini sağlayan Beden Eğitimi öğretmenimiz Fatma KORKMAZ´a teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuza Darendeli hayırsever İş adamı Ali Seydi AYHAN tarafından, voleybol, futbol, basketbol ve hentbol topları, Badminton ve masa tenisi raketleri, Voleybol filesi ve futbol kale direği filesi hediye edildi. Hayırseverimiz sayın Ali Seydi AYHAN beyefendiye yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Sivil Savunma ve deprem tatbikatını gerçekleştirdik.

Nis

Tarihçi-yazar sayın Hüseyin ÖZHAZAR Talebe Kitap kahve projesi kapsamında ortaokul öğrencilerimiz ile okulumuzda buluşup, İslam Şairi Mehmet Akif ERSOY´u anlatarak, kendilerinin yazmış olduğu  AKİF´İN İZİNDE (Yakın Tarihimiz) kitabını imzaladılar. Değerli yazarımıza bizlere vakit ayırdığı için teşekkürü borç biliriz.

Nis

Aşağılupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu olarak okul binasının yanındaki boş alana çam ağacı dikimi gerçekleştirdik. Öğrencilerimize ağaç dikimi, bakımı konusunda bilgilendirme yaptık. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için doğayla iç içe bir ortam sunduk. Sizin de dikili bir ağacınız olsun:)

Nis

Öğrencilerimizde çevre temizliği konusunda farkındalık uyandırmak için; çevre temizliğiyle ilgili kısa bir konuşma yapıldıktan sonra sınıf rehber öğretmenleri koordinesinde öğrencilerin okul bahçesindeki çöpleri toplayarak çevre temizliğine öncelikle en yakınımızdan başlanması gerektiğini farketmeleri sağlandı. ´´Temiz İnsan Temiz Çevre´´ sloganıyla başlatılan bu etkinlik öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirildi.