Nis

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Mart Ayı Örnek Soruları Yayımlandı.

Soruları görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Mrt

Malatya Milli eğitim Müdürümüz Sayın Ali TATLI'nın velilerimiz ve öğrencilerimize mesajı aşağıda yer almaktadır.

Mrt

23-27 Mart tarihleri arası EBA TV ortaokul ders programı aşağıda yer almaktadır.

Mrt

TRT -  EBA TV UZAKTAN EĞİTİM  YAYINLARIYLA İLGİLİ SORU VE CEVAPLARA aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mrt

Saygıdeğer Velimiz, okullarımızda eğitime ara verilmiş olması bir tatil değildir. Yeni Koronavirüs (COVID-19) hastalığının bulaşmasını engellemek için alınmış bir önlemdir. Bu nedenle öğrencilerimizin toplu yaşam alanlarına çıkmamaları ve mecbur kalınmadıkça sağlık kuruluşlarına başvurmamaları konusunda hassas davranmanızı bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan önerilere dikkat etmenizi istiyoruz:

Mrt

Coronavirrüs tedbirleri kapsamında okulumuz özel dezenfektan ile temizlendi. Dezenfektan işlemleri her hafta tekrarlanacaktır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU ve Türk Kızılay'ın destekleriyle Antalya bölgesinde çekilen ''Mendilim Kekik Kokuyor'' sinema filmi 6 Mart 2020 tarihinde Türkiye genelinde vizyona girmiş olup, ilgilenen öğrenci ve velilerimize duyrulur.

Mrt

04.03.2020 tarihinde 8.Sınıflara Yönelik Malatya Geneli Deneme Sınavı Cevap Anahtarı için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Mrt

Anadolu Gençlik Derneğinin her yıl düzenlediği Türkiye Genelinde Siyeri Nebi Bilgi Yarışması başlıyor.Yarışma hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMA TAKVİMİ (GÜNCEL)

Ø  İzin Tarihleri: 28 Şubat 2020-30 Mayıs 2020

Ø  Kayıt Tarihleri: 28 Şubat 2020-30 Nisan 2020

Ø  Sınav Tarihi: 10 Mayıs 2020 Pazar, Saat:11.00

Ø  Sınav Sonuçlarını Açıklama Tarihi: 30 Mayıs 2020

NOT: Siyer-i Nebi yarışma etkinliğinde herhangi bir kitap ücreti alınmayacaktır.

Şbt

Malatya Milli eğitim Müdürlüğü atıkların geri dönüştürülmesi, olumsuz etkiler ortaya çıkaran küresel iklim değişiklerinin ve çevre kirliliğinin önlenmesiyle sürdürülebilir yaşama katkı sağlanması, atık madde miktarının azaltılması ve atık maddelerin yeniden ekonomiye kazandırılması ile sadece doğanın değil, sınırlı olan kaynakların da korunmasının sağlanması, Müdürlüğümüze bağlı okullarda, atıkların madde oranının azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüşüm sitemlerinin uygulanması konularında farkındalık oluşturarak geri dönüşüm ve tasarruf bilincini oluşturulması ve okullarda sosyal girişimcilik ekosistemi oluşturulması amacı ile "Engelsiz Yaşam İçin Sıfır Atık" Projesi hazırlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Şbt

MEB, okullarda uygulanacak corona virüs tedbirlerini sosyal medyadan paylaştı. Paylaşımda, Sağlık Bakanlığınca öngörülen tedbirler ışığında hazırlanan uyarı videosu yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının sosyal medyadaki tüm hesaplarından "Corona virüsten nasıl korunuruz?" başlığıyla paylaşılan videoda, "Solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yolları" adı altında öneriler sıralandı.

Mesajda, sağlıklı beslenme ve düzenli uykuya özen gösterilmesi, egzersiz yaparak hareketli hayat tarzı benimsenmesi, okullarda kış ayları dahil sınıflar ve diğer kapalı alanların sık havalandırılması gerektiği belirtildi.

Enfeksiyonların yayılmasını engellemek için ellerin sık yıkanmasının önemine de işaret edilen mesajda, şu öneriler yer aldı:

"Eller, parmak araları, tırnak ucu ve avuç içlerini de ovalayarak, sabun ve suyla en az 20 saniye yıkanmalı. Kirli ellerle göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalı. Özellikle hapşırma ve öksürme sonrasında ellerin su ve sabunla iyice yıkanması önemli. Her tuvalet kullanımı öncesinde ve sonrasında eller mutlaka yıkanmalı. Her tuvalet kullanımı sonrasında klozet kapağı kapatılarak sifon çekilmeli.

İlgili video için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız

Şbt

02.03.2020 tarihinden itibaren geçerli olan Yeni Nöbet listesi aşağıda yer almaktadır.

Şbt

04/03/2020 Çarşamba  günü gerçekleştirilmesi planlanan 8. Sınıf LGS Hazırlık Çalışmalarına ait yönerge ektedir.

Yönerge için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Şbt

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Şubat Ayı Örnek Soruları Yayımlandı